Innføring av beboerparkering

Mandag 23. september innføres ordningen i områdene Refstad, Risløkka og Brobekk i Bydel Bjerke.

Parkering med beboerparkeringstillatelse

Med avtale om beboerparkering får du et elektronisk parkeringsbevis, slik at du ikke trenger å kjøpe parkeringsbillett hver gang du skal parkere. Eier du eller er medeier av et kjøretøy, og har folkeregistrert adresse i området, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke hvis du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student. Har du elbil, hydrogenbil eller HC-kort, kan du parkere gratis uten tidsbegrensning på beboerparkeringsplasser, og trenger ikke å søke.

Les mer om beboerparkering og send søknad.

Vi anbefaler deg å søke i god tid før 23. september 2019. Om du får innvilget søknaden umiddelbart, løper abonnementet fra og med 23. september. Beboerparkering koster 3000 kroner i året for bil, og 1500 kroner i året for MC og moped.

Hensikt med beboerparkering

Du som bor i bydelen, skal få bedre tilgang til offentlig parkering. Ordningen vil også redusere parkering fra arbeidsreisende, og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Bakgrunnen for innføring av ordningen er et vedtak i Oslo bystyre i 2012 og en beslutning i bydelsutvalget i bydelen din.

Parkering uten beboerparkeringstillatelse

Beboerparkeringsplassene er tilgjengelige for alle. De som ikke har gyldig beboerparkeringstillatelse, kan parkere mot å betale vanlig parkeringsavgift. Parkeringsavgiften kan kjøpes på mobil med appen “Bil i Oslo”, Easypark-appen eller på Oslo kommunes parkeringsautomater.

Hvis du har spørsmål om beboerparkering, kan du ta kontakt med Bymiljøetatens kundesenter på e-post postmottak@bym.oslo.kommune.no.

Vennlig hilsen
Oslo kommune

Griller til utlån i sameiet

GLAD I Å GRILLE?

Sameiet har kjøpt inn griller som fritt kan brukes av sameiets beboere.

Det finnes en grill i fellesrommet i hver blokk.

Det er festet en «bruksanvisning» til hver grill. Vær vennlig å les den nøye før du tar grillen i bruk!

Dersom du er uheldig og skader grillen, ber vi om at du tar kontakt med vaktmester Roy. Si også fra om du oppdager skade som ikke er din skyld.

God fornøyelse – vi ønsker deg en hyggelig grillstund!

Vennlig hilsen

Styret i Sameiet Lunden 7-17

Plages du av fukt på den innglassede balkongen din din?

Fuktplager på balkongen kan ha forskjellige årsaker.
De vanligste er lekkasjer forårsaket av nedbør i form av regn og snø.
Men, det som en kanskje ikke tenker like mye på, er kondens.
Kondens oppstår når det er forskjell på temperatur og relativ luftfuktighet inne i leiligheten og ute på balkongen.
Tenk deg at du en dag med lav utetemperatur har luftet ut kraftig fra leiligheten din gjennom verandadør/vinduer fra rom mot balkongen. Varme fra leiligheten varmer opp balkongen. Kulden på utsiden vil i dette tilfelle forårsake kondens på vinduer, tak og vegger. Denne fuktigheten vil etter at du har lukket vinduer og dører fryse (rime).
Solskinn eller en ny utlufting på en kald vinterdag vil igjen varme opp innerommet på balkongen og rimet blir til vann som vil kunne dryppe fra taket.
Fuktighet på balkongen kan også komme fra f.eks. tørking av tøy, oppvarming med eksterne varmekilder etc.
En god leveregel bør være; at med en innglasset balkong har en ikke automatisk fått et nytt rom til helårsbruk. Balkonger er og blir et uterom.
For å forhindre fuktighet på innglasset balkong er lufting alfa og omega – og det finnes enkle hjelpemidler som kan fange opp fuktigheten – fuktfjernere finnes i mange varianter. Firmaer som MegaFlis, Jula, Caravan Supply, Biltema, Europris o.a. selger disse til en rimelig penge.
Pass på den innglassede balkongen din – unngå kondens som kan forårsake fuktskader!

NB! Har du sjekket nedløpsrøret på balkongen din? Røret og festene vil etter hvert bli «morkne» og sprekke. Om det er tilfelle på din balkong, kan du kontakte vaktmesteren vår for å få røret/festene byttet.

Vennlig hilsen
Styret i Sameiet Lunden 7-17

Velkommen til dugnad tirsdag 7. mai 2019

Vi rydder, raker, pynter og planter for snart er det 17. mai!

Dugnaden starter 18.00.

Vi samles utenfor 13B, hvor oppgaver blir fordelt. (Containere blir plassert flere steder på sameiets område).

Gjenstander hensatt i fellesrom som ikke er merket med navn og leilighetsnr. blir fjernet!

Møt opp med godt humør og møt nye naboer.

Hilsen Styret

Julegrantenning

Julegrantenning 2. desember 2018 kl 18.00

tree

I tradisjon tro ønsker vi julen velkommen til sameiet ved å tenne julegrana 1.søndag i advent. Julegrana tennes 18.00, og er vi heldige kommer Julenissen en tur innom for å hilse på.

Velkommen store og små!