Plages du av fukt på den innglassede balkongen din din?

Fuktplager på balkongen kan ha forskjellige årsaker.
De vanligste er lekkasjer forårsaket av nedbør i form av regn og snø.
Men, det som en kanskje ikke tenker like mye på, er kondens.
Kondens oppstår når det er forskjell på temperatur og relativ luftfuktighet inne i leiligheten og ute på balkongen.
Tenk deg at du en dag med lav utetemperatur har luftet ut kraftig fra leiligheten din gjennom verandadør/vinduer fra rom mot balkongen. Varme fra leiligheten varmer opp balkongen. Kulden på utsiden vil i dette tilfelle forårsake kondens på vinduer, tak og vegger. Denne fuktigheten vil etter at du har lukket vinduer og dører fryse (rime).
Solskinn eller en ny utlufting på en kald vinterdag vil igjen varme opp innerommet på balkongen og rimet blir til vann som vil kunne dryppe fra taket.
Fuktighet på balkongen kan også komme fra f.eks. tørking av tøy, oppvarming med eksterne varmekilder etc.
En god leveregel bør være; at med en innglasset balkong har en ikke automatisk fått et nytt rom til helårsbruk. Balkonger er og blir et uterom.
For å forhindre fuktighet på innglasset balkong er lufting alfa og omega – og det finnes enkle hjelpemidler som kan fange opp fuktigheten – fuktfjernere finnes i mange varianter. Firmaer som MegaFlis, Jula, Caravan Supply, Biltema, Europris o.a. selger disse til en rimelig penge.
Pass på den innglassede balkongen din – unngå kondens som kan forårsake fuktskader!

NB! Har du sjekket nedløpsrøret på balkongen din? Røret og festene vil etter hvert bli «morkne» og sprekke. Om det er tilfelle på din balkong, kan du kontakte vaktmesteren vår for å få røret/festene byttet.

Vennlig hilsen
Styret i Sameiet Lunden 7-17